#10 International travels

Hvis du har tenkt deg ut å reise i disse tider, her følger et par observasjoner som kan komme til nytte. 

For det første - å reise nå er veldig folketomt. Mao, ingen trengsel, ingen kø i sikkerhetskontrollen etc etc. Ingen forvirrede asiater med munnbind som....., nei, stryk det. Det hersker en tilsynelatende euforisk lykketilstand for oss "profesjonelle" reisende som har forberedt oss ved ankomst sikkerhetskøen. Vi som har tatt laptopen ut av håndbagasjen, som har tatt av oss belter og svære smykker. Vi som har puttet alle våre små hudkremer og lotions i små gjennomsiktige poser. Vi som har svar på rede hånd når det gjelder små kniver og ymse stikkredskaper i saksofonkofferten.
Vi som har finregnet på avstand fra hjemsted til flyplass og således ankommer med kirurgisk presisjon slik at de 11 min man venter på en tall cappuccino på Starbucks er all den tid man har til overs før man boarder. Før oss som reiser uten unger, gamle og trangsynte eller annen overflødig baggasje så er dagens reisesituasjon for en fest å regne. Vel og merke som en fest uten alkohol, damer eller bekjente.

Som et resultat av Covid 19 er alle instanser på flyplassen nedbemannet og sikkerhetsrutiner fryktelig omfattende. Legger man til et utrolig oppjaget crew med nerver i høyspenn så er nå alle flyselskap blitt forvandlet til Ryanair.

Papirer skal fylles ut, forvirrende formularer skal forklares og tilsynelatende random folk har blitt satt til å betjene en service de ikke har no greie på. Avskrudde monitorer på flyplassen(e) gjør ikke reisen meget enklere. Min favoritt er da bussen stoppet ved gate og åpnet dørene for å slippe passasjerer inn i terminalen. Som den profesjonelle reisende jeg er hastet jeg ut av bussen og gikk målrettet mot døra. Jeg hadde ca 18 min til min videreforbindelse skulle boarde. Ut kommer bussjåføren og kjefter meg huden full. Vi var ikke fremme ved gaten må vite. Full forvirring. Dør åpnes - ikke gå ut. Nå vet vi det.

Hvis du likevel finner slike hendelser pussige og eksotiske, så for all del....hiv deg på første fly. Hvis ikke - tenk deg om to ganger.
Å reise i dag kan sammenlignes med å dra på oval weekend til New York 12 september 2001.

Men flyene går ihvertfall. Om enn ikke så mange. Og skulle det oppstå forsinkelser, ( det garanteres), så virker alle selskapene villige til å strekke seg litt lenger slik at du slipper å bli sittende korona-fast.
Lufthansa serverte oss niste og store vannflasker på begge flyvninger fra Paris til Oslo. Er du som meg som alltid smører niste fordi du nekter å betale 160 for en baguette med reker på Gardermoen, så kan du nå slappe helt av.

Skulle du finne på å reise til Paris så har du stort sett byen for deg selv. Pluss 12 millioner Parisere selvsagt. Men du har Louvre, Mursee d'Orsay, Triumfbuen og Eiffeltårnet helt for deg selv. Du kan selvsagt ikke gå inn eller opp i dem, men du kan se på de. Du kan besøke Montmartre, Marais, Republique og Belleville. Ingen steder å gå inn eller sette seg ned såklart, men du kan kjøpe øl, vin, sprit på butikken eller ta med hjemmefra og nyte det on site. Det er heller ingen trengsel på t-banen, ingen kø på Champs Ellyses, ingen forvirrede asiatere med fjollete badehatter, selfiestick og munnbind.......nei, glem det.


Kommentarer

Populære innlegg